Адрес:
ул. "Топра Хисар" № 14
Работно време:
Понеделник - Петък 900 - 1800 ч.
Телефон:
+359 885 605 370

Каква марка климатик да избера

02.08.2023

Брандовете са от голямо значение. При някои продукти те имат по-голяма тежест, при други не толкова. Всяка марка добавя стойност на продукта, който предоставя.

Хората сме свикнали да обръщаме внимание на марките, които купуваме. Това е абсолютно нормално! Но не би трябвало и да робуваме на определена марка.

Днес сме решили да внесем малко яснота по въпроса кои са най-качествените климатици. Както, разбира се, и най-добрите марки климатици. Да обясним накратко какво превръща един климатик в качествен и една марка в “добра”. Надяваме се това да ви помогне в избора на следващия ви климатик за дома или офиса. И да можете да направите най-добрия избор!

Какво прави един климатик добър

Един климатик е добър, когато ви върши добра работа за дълго време и не ви коства пари в ремонти. Това става с избора на качествен климатик и навременната му профилактика.

Основни метрики за качество:

  • Енергийна ефективност - както при отопление така и при охлаждане;
  • Ниско ниво на шума;
  • Дълъг гаранционен период;
  • Функционалност - управление от приложения, осветление, отложен старт и прочие;
  • Разнообразие от дизайни;
  • Разнообразие от цветове;
  • Включен монтаж.

Ако сте доволни от показателите на един климатик по горе-посочените метрики, самата марка не е от толкова голяма значение. Ако имате дългосрочна гаранция, която да подсигурява покупката ви, можете да експериментирате с марката. Особено при дистрибуторите, които от дълги години се занимават с търговия с климатична техника, няма как да попаднат марки ментета!

Какво прави една марка климатици добра

Проверете коя е страната, в която се произвеждат продуктите на марката. Имайте в предвид, че често страната производител може да предложи по-добри цени, без компромис в качеството. Не правете избора си изцяло на произхода на продукта.

След като сте проверили страната производител е време да научите и повече за марката. Има ли тя история, особено в производството на климатична или поне хладилна техника. Марките с доказана история като Mitsubishi, Fujitsu, Hitachi и други, най-вероятно ще струват малко повече, но пък качеството ще трябва да защити името на бранда.

След като сте придобили понятие за историята на бранда, огледайте и другата гама продукти, които ви се предоставя с тази марка. Например, има ли широка гама от климатични инсталации, които марката да предлага? Произвеждат ли се и други уреди с тази марка? Претеглете добре наученото. Доверявате се на бранд, който се е наложил в производството на много различни електроуреди или предпочитате някой, който се е специализирал само в климатичната техника.

Добре е при едно такова проучване да четете дребния шрифт под брандовете. Дори при различните серии на уреди от един и същи бранд, може да се окаже, че се произвеждат в различни държави. Но в крайна сметка, проблем ли е това за вас, ако стандартите за качество са същите?

В заключение бихме казали, че малко марки са лоши! Дори повече, от всяка марка може да намерите качествен климатик. Просто старите наложени марки климатици, особено от японските производители имат толкова история зад гърба си, че се ползват с много доверие сред купувачите. И с право! Наистина повечето климатици от наложени марки са с добро качество, но особено ако разполагате с ограничен бюджет, често можете да откриете климатик, с по-ниска цена, но да не им отстъпва по качество!

Най добрите марки климатици

Mitsubishi Electric

Когато разпитате близки и познати за това, коя марка климатици според тях е най-добрата, гарантираме че пове от половината ще ви кажат Mitsubishi. Дори ако те самите никога не са закупували климатик. Марката се слави със своето качество и рентабилност. Много клиенти не допускат дори идеята да закупят климатик с друга марка. Mitsubishi Electric си печели това довери със сериите Mitsubishi LN и Mitsubishi FH. Освен всичко останало от Mitsubishi гарантират, че ще се произвеждат резервни части за вашият климатик поне в следващите 11 години! Това гарантира инвестицията в климатик Mitsubishi.

Fudji Electric

Моделите на Fujitsu Electric се справят изключително добре с отоплението и охлаждането на големи помещения. Освен това са популярни, когато се търси “мултисплит” решение. Тоест, когато едно външно тяло трябва да захранва две вътрешни тела, най-често в две различни стаи. Това е необходимо когато фасадата не позволява монтирането на две външни тела или клиента не го иска поради естетически причини. Fujitsu Electric също е от най-популярните брандове сред хората, който има много история и качествени климатици зад гърба си.

Gree Electric Appliances

Gree Electric Appliances INC. е най-големият производител на климатична техника за комерсиална употреба. Ето как един по-безизвестен бранд, всъщност може да окаже не по-малко мощен от все познатите японски брандове. Климатиците с марка Gree са от високо качество и са често предпочитан вариант сред клиентите. Gree разполагат с огромна продуктова гама и разработват 9000 патента! Има подходящ климатик с марката Gree за всяко помещение!

Midea

Ето един китайски бранд, който по нищо не отстъпва на който и да е друг производител на климатици. Климатиците с марк Midea са качествени и винаги заредени до горе с технологии и иновации, които често присъстват само в по-горен клас устройства. Целта на Midea е да предостави иновативни климатични решения на достъпни цени и го прави вече дълги години! Няма да сбъркате с избора на климатик Midea поради тяхната енергийна ефективност и технологии, и то на достъпни цени!

Кои са най-качествените климатици

Както вече споменахме, най-качествените климатици, са тези, които ви служат вярно, паснали са на бюджета ви и на изискванията ви.

Ето един списък с подбрани от екипа климатици (макар че всичко от каталога ни може да попадне в графа “качествени климатици”)

 

Най-качествени инверторни климатици:

 

Най-качествени хиперинверторни климатици:

 

Ако не сте наясно с разликата между инверторни и хиперинверторни климатици, прочетете поста ни по темата:

Каква е разликата между инверторен и хиперинверторен климатик

Как да изберем най-добрият климатик

Направете изчисления за квадратурата или кубатурата на помещеният, които климатикът ще обслужва. Това ще ви помогне да пресметнете каква мощност климатик ще ви е необходим. Презастраховайте се с малко повече мощност, за да не работи климатика винаги на максимално натоварване. След това определете бюджета си и започнете търсенето. Може би най-добрият климатик за вас е споменат в редовете по-горе, разгледайте предложенията, може пък търсенето ви да приключи още тук.

На пазара има множество климатици подходящи за абсолютно всеки дом, офис и джоб!

Ето и нашият наръчник за избор на най-добрият климатик за вас:

Наръчник за Избиране на Климатик През 2023

Заключение за най-добра марка климатик

Най-добрата марка климатик е марката, която си изберете за вашите нужди и според вашият бюджет! Ако винаги подлагате избора си под съмнение, няма да направите добър избор никога. Уповавайте се на основните принципи, които научихте от редовете по-горе и на вашият бюджет, разбира се. Тогава ще изберете най-добрият климатик, от най-добрата марка, която можете да си позволите в момента. Доверете се на експертите от Phoenix Clima, те с радост ще ви помогнат в избора. Сигурни сме, че климатикът който подберем заедно, ще ви служи вярно и безкомпромисно за дълго време!