Адрес:
ул. "Топра Хисар" № 14
Работно време:
Понеделник - Петък 900 - 1800 ч.
Телефон:
+359 885 605 370

ОВК Проектиране във Варна и региона

Изготвяне на ОВК проект

Какво представлява фазата на ОВК проектиране?

Фирма "Феникс Клима" разполага със собствено проектантско бюро и предлага на своите клиенти цялостно проектиране на отоплителни, вентилационни и климатични (ОВК) системи. Изготвянето на проект предхожда изграждането на ОВК инсталации и цели планирането и постигането на добра енергийна ефективност в обекта, като същевременно се анализират и постигат нуждите на ползвателите. За да се осигури оптималното и ефективно използване на енергия при изграждането на желания микроклимат в помещенията, предварително се избират ОВК инсталациите и се изчислява тяхното разположение и действие. Нашите опитни ОВК инженери използват архитектурни проекти, за да планират качествено и стойностно всеки ОВК проект. В работата си, те залагат силно на ефективността и оптималното използване на наличните условия и системи, за да оптимизират топлинните процеси в постройката.

За кои типове сгради се прави ОВК проектиране

 • офис сгради;
 • производствени помещения;
 • къщи и жилищни сгради;
 • обществени и административни сгради;
 • складови помещения;
 • хотелски комплекси и почивни бази;
 • ресторанти;
 • медицински заведения;

И много други. Разгледайте някои от завършените ни ОВК проекти и се свържете с нас ако имате допълнителни въпроси към проектантският ни отдел.

Как Феникс Клима може да Ви бъде от полза

Част ОВК:

 • Проучване на инвестиционното намерение;
 • Изготвяне на ОВК проект в три фази - идеен, технически и работен;
 • Авторски контрол при изпълнението на ОВК проекта.

Част Енергийна ефективност:

 • Изготвяне на проект по част Енергийна ефективност за нови сгради;
 • Оценка за съответствие на част Енергийна ефективност;
 • Обследване за енергийна ефективност и сертифициране на съществуващи сгради;
 • Сертификати за проектни енергийни характеристики на нови сгради при въвеждане в експлоатация.

 

Проектантският екип се състои от дипломирани инженери с пълна правоспособност и дългогодишен опит в проктирането на ОВК системи за различни видове обекти – жилищни сгради, търговски центрове, хотели, офис сгради, обществени институции и производствени предприятия. В своята работа използваме модерна техника и софтуер, съобразявайки се с най-новите тенденции в областта. Проектантската дейност се извършва в съответствие с всички съвременни, действащи стандарти и нормативи.

Всеки клиент получава консултация и препоръка при избора на системи и оборудване в зависимост от функционалното предназначение и начин на експлоатация на конкретния обект, като целта е да се намери оптималния вариант между цена и качество. Важно е също така да се намери пресечната точка между инсталации с ниски енергийни разходи и бърза възвращаемост на направените първоначални инвестиции.

Освен проектиране и изграждане, инженерите на Феникс Клима могат да предложат регулярна поддръжка на вашата ОВК система, както и сервиз в случай на установяване на неизправности.

Каква е цената за изготвяне на ОВК проект?

"Феникс Клима" предлага преференциална цена за ОВК проектиране във Варна и региона при комплексната услуга проектиране с изграждане на ОВК системи за Вашия обект. Цените на проектите за ОВК системи са индивидуални и зависят от типа система, която ще се изгражда, характера на обекта и други фактори. Изпратете запитване или се свържете с нас на телефон +359 889 806 239, за да научите повече относно това какво се включва в ОВК проекта и на каква цена.

Отзиви от клиенти

Лилия Х.
Препоръчвам Феникс Клима с 2 ръце. Определено знаят какво правят и държат клиента да остане доволен. При нас нещата се случиха от днес за утре. Доста добре организирани са. Изпипаха нещата детайлно. Нещо, което на мен ми направи силно впечатление е, че шефът лично дойде да провери как е извъшен монтажът и да се увери, че всичко е перфектно.
dilece
Много съм доволна от свършената работа! Момчетата работят чисто, ефективно, бързо и резултата е прекрасен!
Недялко Тодоров
Отлично обслужване! 6+
DJ Pepi Petrov
Изключителни професионалисти и много компетентни в продажбата на климатици. Не съжалявам че се доверих относно избора и закупуването на точния климатик.Препоръчвам с две ръце!!! 6+
Георги Димитров
Момчета, много съм доволен от вас! Освен добри цени и добър продукт и работата ви беше безупречна!!! Със сигурност ще заложа на вашата фирма и в бъдещите си обекти! Желая ви успех.
Деница Харчева
Фирмата е топ ниво- бързи,смели,сръчни! Успех!
Георги Усачев
Страхотни професионалисти!!! Въпреки при трудностите на монтажа се справиха отлично и съм много доволен!!! Браво момчета!!!
Boris Tomov
Всички услуги, които ни предоставиха бяха на отлично ниво, с много внимание към детайла. Отзоваха се изключително бързо и бяха коректни до финала. Техниците работят чисто и не оставят нищо след себе си. Дадох ни и доста информация и допълните насоки за ефективна употреба на климатиците. Със сигурност ще се обръщаме отново към Феникс Клима и за напред.
Svetoslav Petrov
Добре свършена работа! Работят професионално, чисто и организирано от огледа до монтажа.